Tikkurilan lukio lukiopaikan vastaanottaminen

Asiasanat

KoulutusNuoretOpiskelijatOppilaat

HUOM! Tämän sivun ohjeet koskevat lukiopaikan vastaanottamista kesällä 2022 ja ne päivitetään vastaamaan seuraavaa vuotta, kun siihen liittyvät tiedot ovat saatavilla.

Students working with a tutor.

Lukiopaikan vastaanottaminen kesä 2022

Opiskelijavalinnat julkistetaan 16.6.2022 koulun kotisivuilla ja koulun pääovessa sekä Opintopolku.fi:ssä. Uudet ykköset vastaanottavat lukiopaikkansa Opintopolku-palvelussa. Uutena opiskelijana saat sähköpostiisi linkin, jonka kautta voit ottaa opiskelupaikan vastaan. Peruskoulun päättötodistusta ei tarvitse toimittaa koululle.

Heti lukiopaikan vastaanottamisen jälkeen tee ensimmäisen vuoden valinnat. Valinnat kannattaa tehdä heti alla olevien ohjeiden mukaan, jotta varmemmin mahtuisit haluamiisi ryhmiin.

Lukiopaikka on vastaanotettava ja kurssivalinnat on tehtävä viimeistään kahden viikon kuluessa julkistuspäivästä.

Jos et ota saamaasi paikkaa vastaan, ole välittömästi yhteydessä rehtoriin.

Ensimmäisen lukuvuoden opintojen valinnat

Kannattaa tehdä valinnat heti lukiopaikan vastaanottamisen jälkeen, jotta varmemmin mahdut haluamiisi ryhmiin. Jos valintojen kanssa on ongelmia, voit tulla koululle opiskelupaikkojen julkaisua seuraavana maanantaina 20.6.2022 klo 14‒17 välisenä aikana tai lähettää sähköpostia osoitteeseen saija.tynkkynen@vantaa.fi. Maanantaina koululla on tutoropiskelijoita auttamassa valinnoissa sekä tarvittaessa opinto-ohjaaja etäyhteydellä. Valinnat tarkistetaan vielä syksyllä koulun alettua.

Tutustu ensin sivun alaosan linkeistä erilaisiin valintamahdollisuuksiin sekä kiinnostuksesi mukaan tarjolla oleviin linjavaihtoehtoihin. Tee valinnat alla olevasta linkistä. Valintoja tehdessä on hyvä samalla laskea opintopisteitä. Ensimmäiselle vuodelle suositellaan 60‒64 opintopistettä, maksimi on 70.

Alla olevista linkeistä pääset tutustumaan kaikille pakollisiin opintoihin sekä poimintoihin eri aineiden opinnoista, jotka soveltuvat ensimmäiselle lukiovuodelle.

Ensimmäisen lukuvuoden pakolliset opinnot

Ensimmäisen lukuvuoden vapaavalintaiset opinnot

Valikoima vaihtelee vuosittain, alla esimerkkejä viime vuosien valintamahdollisuuksista:

Avainsanat

Tikkurilan lukio