Tikkurilan lukio lukiopaikan vastaanottaminen

Asiasanat

KoulutusNuoretOpiskelijatOppilaat
Students working with a tutor.

Lukiopaikan vastaanottaminen

Opiskelijavalinnat julkistetaan aikaisintaan 15.6.2023 koulun kotisivuilla ja koulun pääovessa sekä Opintopolku.fi:ssä. Uudet ykköset vastaanottavat lukiopaikkansa Opintopolku-palvelussa. Uutena opiskelijana saat sähköpostiisi linkin, jonka kautta voit ottaa opiskelupaikan vastaan. Peruskoulun päättötodistusta ei tarvitse toimittaa koululle.

Heti lukiopaikan vastaanottamisen jälkeen teet ensimmäisen vuoden valinnat. Valinnat kannattaa tulla tekemään koululle torstaina 15.6.2023 tai maanantaina 19.6., jotta saat varmasti valittua haluamasi opinnot, ja pääset kysymään neuvoa, jos et ole varma valinnoistasi. Koululla sinua ovat auttamassa torstaina klo 10-18 opot ja tutorit sekä maanantaina opot.

Lukiopaikka on vastaanotettava ja kurssivalinnat on tehtävä viimeistään kahden viikon kuluessa julkistuspäivästä.

Jos et ota saamaasi paikkaa vastaan, ole välittömästi yhteydessä rehtoriin.

 

Ensimmäisen lukuvuoden opintojen valinnat

Neuvomme sinua valintojen tekemisessä koululla torstaina 15.6. tai maanantaina 19.6., jotta saat varmasti valittua haluamasi opinnot, ja pääset kysymään neuvoa, jos et ole varma valinnoistasi. Koululla sinua ovat auttamassa torstaina klo 10-18 opot ja tutorit sekä maanantaina opot.

Kannattaa tutustua jo etukäteen sivun alaosan linkeistä erilaisiin valintamahdollisuuksiin sekä kiinnostuksesi mukaan tarjolla oleviin painotusvaihtoehtoihin. Valintoja pohtiessa on hyvä samalla laskea opintopisteitä. Ensimmäiselle vuodelle suositellaan 60‒64 opintopistettä, maksimi on 70.

Voit harjoitella valintalomakkeen täyttämistä, mutta valinnat eivät siirry tämän lomakkeen kautta koululle.

Alla olevista linkeistä pääset tutustumaan kaikille pakollisiin opintoihin sekä poimintoihin eri aineiden opinnoista, jotka soveltuvat ensimmäiselle lukiovuodelle.

Ensimmäisen lukuvuoden pakolliset opinnot

Ensimmäisen lukuvuoden vapaavalintaiset opinnot

Valikoima vaihtelee vuosittain, alla esimerkkejä viime vuosien valintamahdollisuuksista:

Avainsanat

Tikkurilan lukio