Tilun musiikkipainotus

Asiasanat

KoulutusNuoretOpiskelijatOppilaat
Tikkurilan lukion opiskelijoita esiintymässä bändi-illassa. Sinisävyistä kuvaa halkoo keltaiset valospotit.

Tikkurilan lukio tarjoaa musiikkia paljon harrastavalle nuorelle mahdollisuuden valita musiikin syventävän oppimäärän. Tavoitteena on taata opiskelijalle koko lukioajan tasaisesti jatkuva musiikin opiskelu sekä antaa mahdollisuus jatkaa aikaisempia koulun musiikkiopintoja, esim. yläkoulun musiikkiluokkaa.

Musiikkipainotukseen tuleva valitsee vähintään 10 musiikin opintojaksoa (20 op) sisältävän kokonaisuuden. Näissä hän voi suuntautua bändisoittoon, orkesterisoittoon, lauluun, kuoroon tai musiikkiteknologiaan. On myös mahdollista valita yhdistelmiä näistä musiikin osa-alueista.

Normaalin kahden pakollisen musiikin opintojakson lisäksi opiskelijan on valittava kaksi musiikkipainotuksen valinneille suunnattua pakollista opintojaksoa (MUS18 ja MUS19). Valtakunnallisia syventäviä opintojaksoja tulee valita vähintään yksi ja koulukohtaisia soveltavia opintojaksoja vähintään viisi. Osan opintojaksoista opiskelija voi kompensoida lukion ulkopuolisilla musiikin opinnoilla.

Musiikkipainotukseen haluava pyrkii Tikkurilan lukioon normaalin lukiohaun mukaisesti. Alin mahdollinen peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvo lukioon pääsemiseksi on 7,0. Tämän lisäksi opiskelijan on lähetettävä musiikkipainotuksen hakukaavake 21.3.2023 klo 15:00 mennessä.

Tikkurilan lukio tarjoaa hyvät mahdollisuudet musiikin painotettuun opiskeluun. Koulussamme on hyvät opetus/harjoitustilat, laadukas äänitysstudio, harjoitusstudio sekä medialabra. Lisäksi koulussamme on moderni auditorio, joka tarjoaa mahdollisuudet monimuotoisten esitysten järjestämiseen.

Musiikkipainotuksen suorittaneet saavat opinnoistaan todistuksen lukion päättötodistuksen liitteeksi.

Avainsanat

Tikkurilan lukio